Isel_2010

Első helyezés az országos „ isel gépépítő versenyen”

2010. szeptember 30.-án a veszprémi Hotel Magisterben került megrendezésre a 3. isel gépépítő verseny, melynek célja, hogy a magyarországi műszaki egyetemek és főiskolák legkiválóbb hallgatói szakmai közönség előtt újból bizonyíthassák kompetenciájukat a mechatronika világában.

A résztvevők által tervezett és megépített számítógép-vezérlésű végellenőrző munkaállomásoknak négyféle anyagból készült, három színű és szándékos hibákkal ellátott korongokat kellett különböző, a verseny helyszínén közölt szempontok szerint oszlopokba rakni a legrövidebb idő alatt.

Az egynapos rendezvényen 12 felsőoktatási intézmény csapata vett részt. Délelőtt került sor a tervezés lépéseit, a gép kivitelezését és újdonságait bemutató prezentációkra. A délután folyamán a gépek mérték össze tudásukat egy valós ipari ellenőrzési feladat nyilvános elvégzésével.

A verseny zsűrizését - 8 fő kritérium szerint - a versenypályázatot kiíró isel Hungária Automatizálás Kft neves veszprémi nagyvállalatok szakembereivel közösen végezte. A verseny első helyezettje a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának mechatronika csapata lett. A csapat tagjai: Mórocz Tamás, Graffelner Tibor és Cser Norbert mechatronikai mérnök hallgatók, valamint Pálfy Zoltán gépészmérnök hallgató volt. Csapatvezető oktatóként Dr Horváth Péter tanszékvezető, konzulensként Tomozi György PhD
hallgató segítette a versenyzők munkáját.

A csapat a fődíj részeként visszakapta a gépépítésre fordított összeget, valamint két éven át birtokolhatja az isel Hungária Automatizálás Kft vándorserlegét. A versenyzők ezen kívül értékes ajándékokat és serlegeket is kaptak. A győri csapat nyerte a verseny egyik szponzora, a BALLUFF Elektronika Kft által a legkisebb hibaszám mellett, a legrövidebb ciklusidővel szortírozó gép különdíját is. A 2010-es isel GÉPÉPÍTŐ PÁLYÁZAT nyertes csapata a Műszaki Magazin Találmányok rovatában mutathatja be a nyertes gépet, valamint a csapat tagjait.

HÍREK

CATIA-tanfolyam 2018-2019

Újra indul 2018 őszén! Jelentkezés 2018.08.31-ig!

CATIA-tanfolyam 2018-2019

Tantárgyi tematika